עיתון ‘בראשית’: קונספירציות כתופעה תרבותית

צריך לדבר על עיתון בראשית. מדובר במיזם חדש של סוחרי קונספירציות למיניהם, בעיקר, כצפוי, מתנגדי חיסונים ולוחמי חירות בעיני עצמם. העורך הראשי הוא גבי ניצן, העורך האחראי הוא ממי גולן.

בגליון הראשון ניצן הבטיח שהעיתון יוקדש לסוגיות של "זכויות הפרט, כבוד האדם וחירותו, וחופש הביטוי". בינתיים התפרסמו שלושה גליונות, ולא מצאתי בהם ידיעה אחת על מה שמתרחש בשטחים הכבושים. עד כדי כך זכויות הפרט במרכז.

היתה אמנם כתבה אחת על מלחמת רוסיה-אוקראינה. הכותרת: "לא סיפור של רעים נגד טובים". מקווה שתושבי בוצ'ה הספיקו לקרוא.

מה שכל גליון כן הציג, ובאופן קבוע בכותרת הראשית, הוא – חכו להפתעה לא נורמלית – העלילה על "שקר הקורונה". קוראי העיתון למדו שאין בכלל מגפה, שהחיסונים מסוכנים, שמשרד הבריאות הונה אותנו, שהכל עניין של כסף ושליטה. ממש בגליון האחרון (בתמונה) מסבירה לנו אושרת קוטלר על "מעילה קשה באמון הציבור".

אבל רגע, מסתבר שזה לא הכל. מה שהעורך האחראי גולן חושב לא מודפס בעיתון: על פי גולן, כפי שהוא צייץ אתמול, אפילו הפיגוע בדיזינגוף הוא חלק מקונספירציה גדולה, עולמית, שמטרתה "סדר חדש". אלה לא הפלסטינים שמכוונים לפגוע בישראלים, לא קשור כיבוש ואין דבר כזה טרור איסלאמי. יש לנו כאן טרור "שקונים בכסף גדול".

על תיאוריית הקונספירציה המגאלומנית הזאת, על פיה אליטה גלובלית (של פדופילים/גלובליסטים/אילומינטי/רפטליאנים/יהודים – כל קונספירטור והעדפתו) שמכוונת להנהיג "סדר עולמי חדש", רודני ודכאני, לא סיפרו לנו בגליונות 'בראשית'. יכול להיות שהעורכים סבורים שזה קצת יותר מדי out there בשביל הקוראים שלהם. אבל אם זה מה שחושבים העורכים שקורה כרגע בעולם, ואם הם מסתירים את זה, עיתונות הגונה וישרה זה לא.


עיתון 'בראשית' הוא חלק מתופעה רחבה הרבה יותר כמובן. עפרי אילני כתב בהארץ היום על חסידי קונספירציית הקורונה כ"מחנה פוליטי חדש" וכ"עוד זהות  בקרנבל הזהויות של העידן הנוכחי". אני מסכים איתו. הייתי אמנם ממקם את כל הסיפור בהקשר רחב עוד יותר, של פרגמנטציה חברתית, אנטי-ממסדיות ואינדיבידואליזם. כתבתי על זה מאמר למוסף הארץ שבו אני מנתח את העניין, שאני מקווה שיפורסם בקרוב.

בינתיים ראו איך פועלת השיטה: הכותרת של הגליון האחרון: "מצעד השקרים הגדול". כולם משקרים לכם: משרד הבריאות, צה"ל, המשטרה, התנועה האקולוגית (כן כן), מערכת המשפט. ככה מערערים אצל הקוראים לא רק אמון בממסד, אלא את כל תמונת העולם. הכל מפורק. לכאורה כוווולם משקרים לנו – לבד מניצן וגולן. רק עליהם אפשר לסמוך. ועל אושרת קוטלר כמובן.

"אסור לסמוך על אף אחד מעל גיל 30" היו אומרים ההיפים בשנות השישים. יש כאן את אותו סנטימנט אנטי-ממסדי ילדותי. ואותה שטחיות. ויש כאן גם הונאה, שהרי לא כולם משקרים, ולא כולם רעים, ולא כולם חלק מקנוניה עולמית. שמטרתה לכונן סדר עולמי חדש. המחבל מאתמול הונע על ידי – אפשר להעריך – קיצוניות דתית, יאוש מכיבוש של 55 שנה, ורוע. לא על ידי כסף גלובלי. אבל על כל אלה לא תקראו ב'בראשית'.

7 תגובות

  1. מדובר פה בתנועה כלל עולמית שנמצאת במגמת גדילה ומתחת לכל הרעיונות הבאמת קצת משונים מסתתרת האמירה: לא מאמינים לכם:

    -למדע שאיכפת לו רק מלדעת בלי שמץ חוש מוסרי ועל כן הופך לכלי בידי כסף וכוח.
    -לתקשורת שמרוב ניסיון לפתות קליקים מוציאה כל דבר מקונטקס ונמצאת נימה מלדווח נטו פייק.
    -למשטרה שרק רוצה הרשעות.
    -למערכת המשפט שמאפשרת את זה.
    -לממשלה שמי בכלל יודע מה היא עושה או לא עושה מרוב דיסאינפורמציה וחוסר קוהרנטיות בכל מקום.

    אני לא מאמין לאף אחת מהקונספירציות שלהם, פשוט לא מסתדר לי בהגיון. אבל לעזאזל אני מבין מאיפה הם באים ולא יכול שלא להסכים עם השורה התחתונה: אף אחד מהגופים הנ"ל (והרבה אחרים) לא מאוד מתאמץ כדי שיהיה אפשר לתת בו אמון.

    הגיע הזמן שזרועות הממסד יתחילו להתחרות בינם לבין עצמם על האמון שלנו במקום לצקצק על כל מני אמיתות אלטרנטיביות שצצות בכדי למלא את הוואקום.
    ותומר אתה עובד באוניברסיטה, אז זה כולל בעיקר אותך.

    Liked by 1 person

    1. גופים תמיד היו (ותמיד יהיו) בעלי נטייה לפעול לפי אינטרס. את המשטרה מודדים על הרשעות, תקשורת מנסה לייצר טראפיק, מדענים מנסים לפרסם בז'ורנלים נחשבים (ומזייפים נתונים לצורך כך). הכל מתעקם לאור מה שנחשב 'הישג' ומה מודדים, להעמקה ראה 'הסמויה' ואידך זיל גמור.

      זה העולם, ואלה בני האדם. זה גם לא ישתנה.

      אפשר לחיות עם זה ולנסות למשוך לכיוונים שישפרו את המצב, ואפשר להביע אי אמון בצורה ילדותית – טוטאלית ולא מידתית. מוזמן להיות בקבוצה ב'.

      אהבתי

  2. ואילו המצב היה טוב יותר, ורק 20% ממקורות הידיעות היו משקרים. אז כן היה אפשר להאמין לידיעות?!
    גם אם לא כולם משקרים, בגלל חלקם כולם חשודים בשקר ולא אמינים.

    אהבתי

  3. מה שלימדה אותנו מחאת בלפור , זה שלא היו ימים טובים יותר לשמאל הישראלי , מאשר אלו בהם הוא זנח את העיסוק המיותר ב״כיבוש״ .

    באשר למלחמת אוקראינה רוסיה , שוב נזכיר לאלו המסתמכים רק על טמטמת ערוצי המיינסטרים שהמלחמה הזו משתוללת מאז תחילת 2014.

    לרוע מזלם של תושבי בוצ׳ה לא סביר שיש להם את יישוב הדעת , כדי לעיין במגזינים אקסצנטרים מישראל , אבל הרשת כבר מלאה בסרטונים האלו שמעידים שהגופות בבוצ׳ה היו הונאה מבויימת.

    כיוון אני מכיר את האוקראינים הרבה שנים והרבה יותר מאשר כל קשקשן תורן באולפני החדשות , אין לי ספק שהם מסוגלים לזה.

    אהבתי

  4. גם "יאוש מכיבוש של 55 שנה" הוא קונספירציה אך אותה אתה משום מה לא זונח. הערבים שהרגו יהודים לפני 1967 לא סבלו מכיבוש של 55 שנה.

    אהבתי

  5. כיבוש איפה?
    אריאל, מעלה אדומים, קרית ארבע, גוש עציון, קרני שומרון, גוש סוסיא / הר חברון ובקעת הירדן – (500,000) 85% יהודים, ועוד כ 100,000 ביישובים קטנים, רובם די מבודדים.

    כיבוש איפה?
    רמאללה, ג׳נין, חברון , בית לחם, שכם, 100% פלשתינים, כ 2,000,000 איש, חיים תחת שלטון הרשות הפלשתינאית המושחתת.

    עוד 1.8 מיליון, פלשתינאים, חיים ברצועת עזה תחת משטר האימה והשחיתות – של החמאס.

    אריאל ומעלה אדומים ״כבושות״ בדיוק כמו חיפה ובאר שבע….

    ה״כיבוש״ הפכה להיות תעודת קיום לצדקנים וצבועים.

    אהבתי

  6. יש עיתון אובייקטיבי שאינו מביע דעה בעצם בחירתו מה לפרסם ומה לא ?

    ישראל היום – שופרו של ביבי.

    YNET – הפחדה וכאוס על הסדר הציבורי.

    בראשית – שאילת שאלות ופרסום מידע שעד כה לא היה נגיש לציבור.

    בראשית פשוט עושה מה שכל עיתון אחר היה צריך לעשות: לשאול שאלות, להימנע מהנחות, ולפרסם לציבור נתונים שהוא לא מודע אליהם.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s