מפלגת הנ-נחים מכריזה על מרד ב"רבנים":
יש דברים שצריכים לעשות על דעת הצדיק רבי נחמן מבלי לשאול את הרבנים!!! אנחנו לא מזלזלים בכבודם, פשוט מאוד: יש דברים שהם לא מבינים בהם או שאין להם רשות מהשמים לדעת אותם. כה נסענו לאומן בלי לשאול את הרבנים. ככה הדפסנו מאות אלפי ספרים ומיליוני סטיקרים בלי לשאול רבנים. ככה יצאנו לרחובות לרקוד בלי לשאול רבנים. ככה נכנסו למעדונים ולחתונות בלי לשאול רבנים. ככה בע"ה נכנס לכנסת וככה נבחר כולנו חברים נ נח 'פץ' בלי לשאול רבנים.
שימו לב: בשם החיבור הישיר לצדיק המסורת, במידה מסויימת גם ההלכה, עפה מהחלון. או כמו שהיה מנסח זאת החוקר הזוטר שבי: המתח שבין הרוחניות העכשווית האקספרסיבית להלכה ההטרונומית בא לידי ביטוי במקרה זה בתנועה דתית חדשה שמקדמת אנטינומיזם. לא משעמם בברסלב.
שאלה: איזו רמה של שינוי וחריגה מהמסורת הופכת פלג ביהדות לדת חדשה?
אהבתיאהבתי
הי תומר, לא ראיתי בקישור שום זכר להלכה שעפה מהחלון, ואפילו לא מסורת – רק הציות לרבנים בקשר לאיזו מפלגה להצביע.
אהבתיאהבתי
איפה ראית שכתבתי שההלכה עפה מהחלון?
לגבי המסורת, נדמה לי שלשמוע לקולם של רבנים זה עניין מסורתי. תקן אותי אם אני טועה.
אהבתיאהבתי
מה זאת אומרת איפה הוא ראה שכתבת?
בשורה השלישית מהסוף כתבת.
אהבתיאהבתי
כתבתי "במידה מסויימת", וזה נכון.
אהבתיאהבתי
אולי דווקא זו בדיוק המסורת, כמו הקטגוריה של 'מנהג' בקהילה האשכנזית בימה"ב שדוחה כל דין מכח הוודאות הפנימית של הקהילה הבטוחה ביהדותה ובאורחותיה, וכמו דברי החת"ם סופר על כוחו של המנהג העממי שעדיף על הסכולסטיקה הרבנית . – – נ נח כממשיכי יהדות אשכנז – – רעיון, לא?
אהבתיאהבתי